Terapevtska masaža SEFfit ni enaka klasični masaži. S posebnimi prijemi, tehnikami masiranja ter včasih močnejšimi pritiski poskušamo globlje sprostiti napeta mišična tkiva, da uravnovesimo telo, njegovo statiko, hrbtenico, iztisnemo zastale kisline in presnovne odpadke v mišicah, odpravimo bolečine, sprostimo živčne poti, okrepimo imunski sistem ter pravilno delovanje organov itd. Hkrati vključujemo tudi načela avtogenega treninga, s katerimi fizikalne učinke masaže nadgradimo, saj vplivamo na zmanjšan dotok živčnih impulzov v napeta tkiva – rezultat je še globlja in dolgotrajnejša sproščenost.

Odprava nastalih blokad je OSNOVA naravnega zdravljenja telesa, saj sprostitev pomeni večji pretok krvi in energije, ki neposredno vplivata na samozdravljenje in boljše počutje. S takšnimi masažami lahko učinkovito rešujemo:

 - bolečine v ledvenem delu hrbtenice (križu)

 - išias

 - bolečine v prsnem in vratnem delu hrbtenice

 - težave z rameni, komolci, kolki in koleni

 - glavobole, migrene

 - vsakršne druge težave, povezane s prenapetostjo mišic

S terapevtsko masažo poskušamo odpraviti vzrok in ne posledic, kot je to pogosta praksa v medicini. Kliente zato vedno poleg masaže podučimo o komplementarnih področjih, ki zdravljenje bistveno podkrepijo oziroma izboljšajo.

Za najbolj učinkovito sredstvo pa priporočamo kombinacijo terapevtske masaže SEFfit ter izvajanje osnovnih somatskih vaj.