Šport sodobnega časa je popolnoma drugačen v vseh svojih elementih kot šport nekaj več deset let nazaj. Znanost, strokovnost, izkušnje, tehnologija in predvsem profesionalizem so ta svet dvignili vse do zgornjih meja človeških sposobnosti in zmogljivosti, kjer je možnosti za razvoj ostalo izjemno malo. Takšna pot se ni dotaknila le vrhunskega športa, temveč tudi vseh drugih oblik te dejavnosti, v največji meri rekreativnega športa.

Vsak udeleženec v tej tekmovalno naravnani dejavnosti, bodisi vrhunski ali rekreativni športnik, želi doseči največ. Slogan »višje, hitreje, močneje« je pri športnikih tako rekoč zasidran v genih. Zato ne preseneča dejstvo, da so se v iskanju meja vzporedno s samim športom razvila tudi druga področja, ki neposredno vplivajo nanj. In eno izmed teh izjemno pomembnih področij je prehrana.

 

Prehranjevanje je najpomembnejša dejavnost vsakega živega organizma. A dejavnost živih organizmov se razlikuje, zato je ustreznost prehranjevanja tako ključnega pomena. Kar velja za določen tip populacije, ni nujno oziroma ne more biti enako dobro za popolnoma drug tip populacije. In športniki so specifična vrsta, ki se pomembno razlikuje od večine preostalih prebivalcev na našem planetu, zakaj njihova dejavnost ima mnogo posebnih karakteristik, ki zahtevajo drugačno razmišljanje in pristop kot se pri prehranjevanju glasi tako popularni rek »vsega po malo«. Športnik ni sodobni sedeči človek, športnik se giblje, naporno trenira in razmišlja, kako bi lahko treniral še več. Športnik želi iz svojega telesa iztisniti največ in preizkusiti svoje meje, za kar potrebuje prehranjevanje, ki ga bo pri tem maksimalno podpiralo. Od tod tudi poimenovanje »prehrana za najvišjo največjo zmogljivost«, ki gre korak naprej od športne prehrane, saj je njen namen zgraditi najzmogljivejši organizem vsakega posameznika.

 

V vsej noriji zahodnega sveta se je pojem individualnosti, individuuma praktično izgubil, kar za športnika pomeni pravo malo katastrofo. Vsak je zgodba zase, zato je velik poudarek prehrane za najvišjo največjo zmogljivost prav na iskanju najoptimalnejšega vnosa in razmerja hranil za vsakega posameznika, za vsak specifičen organizem v različnih športih. A kot prvo je potrebno zgraditi zdrave temelje, na katerih lahko zraste trdna hiša, katere zadnje nadstropje se praktično nikoli ne konča, saj meje športnih dosežkov niso dokončne, kar znova in znova potrjujejo novi svetovni rekordi. V osnovi je bistvo in glavni cilj prehrane športnika doseči najboljšo možno regeneracijo, postaviti telo v (novo) ravnovesje – nadomestitev izgubljenih tekočin ter vzpostavitev elektrolitskega ravnovesja, obnovitev energijskih sistemov ter obnovitev telesnih beljakovin. Kdor je pri tej nalogi najuspešnejši, ima veliko prednost pred tekmeci, saj je regeneracija tisti faktor, ki omogoča več intenzivnejšega treninga in s tem posledično boljši rezultat na tekmovanju.

Športnikom ponujamo tako posamezno izdelavo jedilnika ali načrta uprabe prehranskih dopolnil kot tudi celoletno sodelovanje, ki obsega svetovanje, analizo prehranjevanje ter večje število izdelanih jedilnikov in načrtov uporabe prehranskih dopolnil v odvisnosti od potreb posameznika ter njegove letne ciklizacije. Na voljo je več paketov, in sicer v odvisnosti od kategorizacije športnika:

-  paket športnik A: športniki, ki so se uvrstili v finale na največjih tekmovanjih v svojem športu,

- paket športnik B: športniki, ki imajo izpolnjene norme za nastop na največjih tekmovanjih v svojem športu,

- paket športnik C: športniki, ki še niso/ne nastopajo na največjih tekmovanjih v svojem športu.